Selityksiä

Horoskoopilla tarkoitetaan tähtikarttaa, johon on merkitty auringon, kuun ja planeettojen sijainnit suhteessa eläinradan merkkeihin. Horoskooppi-sanaa käytetään niistä ennustuksista, joita tehdään tähtikarttojen perusteella. Horoskooppeja julkaistaan eri aikakausilehdissä. Näissä viihteellisissä horoskoopeissa huomioidaan vain se eläinradan merkki, jossa aurinko on sijainnut henkilön syntyessä. Esimerkiksi kaikille Kauriille on olemassa vain yksi horoskooppi. Tämän horoskooppimerkin voi tietää pelkän syntymäpäivän perusteella. Horoskoopin ajatellaan kertovan sen, minkälainen luonne henkilöllä on sekä tietoja tulevista tapahtumista. Horoskooppi voi viihteen nimissä kertoa, minkälainen juhlija henkilö on. Eri sivustoilla on paljon vaihtelevia vitsikkäitä horoskooppeja.

Horoskooppimerkit

Horoskooppimerkkien yhteensopivuudesta voidaan lukea sivukaupalla. Vauvoille tehdään lapsihoroskooppeja, joiden luvataan kertoa minkälainen lapsuus ja nuoruus on edessä. Vanhemmille annetaan pelkän lapsen syntymäajan perusteella neuvoja kasvatukseen. Molemmat horoskoopit lähtevät liikkeelle siitä olettamasta, että lapsen syntymäpäivämäärä määrittää lapsen luonteen ja tulevaisuuden tapahtumat. Viikkohoroskooppi kertoo, minkälainen viikko horoskooppimerkille on tulossa. Kuukausihoroskoopista selviää mitä voi odottaa tulevalta kuukaudelta. Vuosihoroskooppi kertoo nimensä mukaisesti mitä tuleva vuosi tuo tullessaan. Elämänhoroskoopin lukemalla selviää koko elämän punainen lanka tapahtumineen. Rakkaushoroskoopista selviää mitkä ovat ne horoskooppimerkit, joiden joukosta löytyy se sopivin kumppani. Parisuhdehoroskooppi puolestaan kertoo, miten eri horoskooppimerkkien väliset haasteet saadaan parhaiten ratkaistua, jotta suhteen molemmat osapuolet olisivat onnellisia. Horoskooppeja löytyy eri tilanteisiin paljonkin. Eri lähteistä luettaessa samanlaisia horoskooppeja, voivat tulkinnat olla päinvastaisia. Tätä selitetään usein tulkinnan ja painotusten vaihtelevuudella.

Horoskoopit ja luonnon elementit

Saman elementin horoskooppimerkkien uskotaan ymmärtävän toisiaan paremmin. Tulimerkkejä ovat Oinas, Leijona ja Jousimies. He innostuvat helposti uusista virikkeitä ja kaipaavat säännöllisesti vaihtelua ja uudistusta elämään. Tulimerkkien pahin painajainen on tasainen ja muuttumaton arki. Maamerkkejä ovat Härkä, Neitsyt ja Kauris. Heitä yhdistää käytännönläheisyys ja materialismi. Usein raha ja urakehitys menevät kaikesta edelle elämässä. Urakeskeisyys ilmenee monesti siten, ettei läheisiin ihmissuhteisiin ehditä panostaa, ainakaan ajallisesti. Ilmamerkkejä ovat Kaksonen, Vaaka ja Vesimies. Heillä luovuus kukkii, ajatuksia sinkoilee mutta käytäntö saattaa olla vieraampaa. Ajatustyötä voidaan tehdä paljonkin, mutta hyvin suunniteltu ei useinkaan ole puoliksi tehty ja näkyvien tulosten aikaansaaminen on hyvin haasteellista. He myös nauttivat pitkistä keskusteluista aiheesta kuin aiheesta. Vesimerkkejä ovat Rapu, Skorpioni ja Kalat. He elävät tunteella ja panostavat hyvinvointiin. He myös pitävät huolta ihmissuhteista. Monesti tunteita kuunnellaan vähän liikaakin vähemmän tunteellisten ihmisten mielestä, ja siitä saattaa aiheutua ristiriitoja.

On myös olemassa erilaisia sivustoja, joissa jokainen voi luoda laajempia horoskooppeja itse. Sivustoilla tarvitsee vain syöttää syntymäpäivä, -aika ja -paikka ja tietokone hoitaa loput. Joillakin sivustoilla riittää pelkkä syntymäpäivä, toisilla taas kysellään entisiä asuinpaikkakuntia, koulutusta ja muita taustatietoja enemmänkin. Usein ilmaisesti saatavat horoskoopit kertovat planeettojen sijainneista eri hetkillä sekä tähtien liikkeistä eikä tavalliselle lukijalle ole selkeää, miten tietoja pitäisi tulkita. Monesti horoskoopin tulkintaan on saatavilla maksullista lisäapua. Useilla sivustoilla on myös mahdollista saada lisätietoa horoskooppien tulkintaan kurssien ja muiden maksullisten materiaalien muodossa.  Voi olla mielenkiintoista tutkia, miten erilaisia tulkintoja saa tavallisista luonnehoroskoopeista, druidien puuhoroskoopeista ja kiinalaisista horoskoopeista. Niissä kaikissa on kuitenkin syntymäpäivä taustalla, joten yhteneväisyyksiäkin pitäisi löytyä. Osa niitä löytää, toiset taas eivät. Horoskooppien perimmäisenä tarkoituksena on kuitenkin saada ihmiset viihtymään ja antaa jotain positiivista elämään, vaikka horoskooppeihin ei uskoisikaan.

Eläinradan horoskoopit

Kiinalaisen horoskoopin merkit

Druidien horoskoopit: